Eeuwenlang heeft het water de Hanzesteden veel welvaart gebracht. Die kracht van het water willen we blijven benutten. Nu én in de toekomst. Daarom staat het Hanzecongres dit jaar in het teken van ‘Water verbindt’. Aan de hand van de thema’s economie, waterveiligheid en klimaat maakt u kennis met interessante ideeën en initiatieven. Grote kans dat er mooie plannen ontstaan voor uw eigen stad of bedrijf! 


Economie

Van bedrijvigheid in Port of Zwolle tot toeristen die met hun bootjes de havens binnenvaren. Hanzesteden in de IJssel-Vechtdelta profiteren van hun ligging aan het water. Waar liggen kansen voor Hanzesteden om elkaar te versterken op het gebied van toerisme? Hoe ontwikkelen binnenhavens zich? En wat doen familiebedrijven om te innoveren?

Hanzeroute 1 | Hanzeroute 2 | Hanzeroute 3

Waterveiligheid

De geschiedenis leert ons dat het water veel kansen biedt, mits het goed blijft stromen. Dat vraagt om innovatieve oplossingen. Voor welke uitdagingen staan we in de toekomst? Wat doen we op het gebied van civiele engineering? En welke stappen zetten we als het gaat over waterveiligheid?

Hanzeroute 4 | Hanzeroute 5

Klimaat

Klimaatbestendig bouwen, wonen en werken? De regio IJssel-Vechtdelta is een hotspot in het landelijke Deltaprogramma. In het gebied komen de IJssel, de Overijsselse Vecht en de Sallandse weteringen bij elkaar en heeft het IJsselmeer veel invloed. Regionale overheden, bewoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties werken nauw samen om deze delta ook in de toekomst waterveilig en leefbaar te houden.

Hanzeroute 6 | Hanzeroute 7
Waterconnects.nl gebruikt cookies bijvoorbeeld om de website te verbeteren en te analyseren en voor social media. Door op akkoord te klikken of de website te blijven gebruiken ga je hiermee akkoord. Akkoord