Econoom Herman Wijffels en watergezant Henk Ovink trappen het plenaire programma van het Hanzecongres af. De een vertelt over duurzaam ondernemen in Hanzesteden, de ander over kansen op het gebied van waterveiligheid en klimaatadaptatie. Keynotes die u niet mag missen!

Herman Wijffels

foto bogaert

Herman Wijffels vertelt in zijn keynote over duurzaam ondernemen in Hanzesteden. Hoe benutten we de circulaire economie? Welke gevolgen heeft dit voor onze onderlinge samenwerking? En wat kunnen we doen om elkaar te blijven versterken?

Herman Wijffels is een Nederlandse econoom. Hij was onder meer voorzitter van de hoofddirectie van Rabobank Nederland, bewindvoerder bij de Wereldbank in Washington en informateur bij het kabinet-Balkenende IV. Op dit moment is hij hoogleraar duurzaamheid en maatschappelijke verandering aan de Universiteit Utrecht.

Henk Ovink

2017 Henk Ovink by Evert van de Worp Hig Res

De keynote van Henk Ovink gaat over waterveiligheid en klimaatadaptatie in Hanzesteden, thema’s die vandaag de dag grote opgaven met zich meebrengen. Zijn we als Hanzesteden klaar voor deze opgaven? En hoe kunnen we risico’s omzetten naar kansen? Het wordt tijd om hierbij stil te staan, aangezien water een cruciaal onderdeel van onze leefomgeving vormt.

Henk Ovink is Nederlands eerste watergezant. Daarmee treedt hij in de voetsporen van Koning Willem Alexander, die de Nederlandse watersector internationaal op de kaart zette.
Waterconnects.nl gebruikt cookies bijvoorbeeld om de website te verbeteren en te analyseren en voor social media. Door op akkoord te klikken of de website te blijven gebruiken ga je hiermee akkoord. Akkoord